FAQ: de veelgestelde vragen van zzp’ers aan LM

Wanneer jij als zzp’er op zoek bent naar een nieuwe klus in de techniek, kan je tegen heel wat obstakels aanlopen. Want hoe kom je binnen bij dat ene grote, bekende bedrijf? En welke stappen moet je ondernemen als startende zzp’er om ergens aan de slag te gaan? LM helpt zzp’ers in de techniek bij het vinden van het juiste project. Van meterwisselaars, gasfitters en installatiemonteurs tot werkvoorbereiders en laagspanningsmonteurs. Wij zijn er voor jou. We ondersteunen je met opdrachten, certificaten, verzekeringen en administratie. Zodat jij je kan focussen op dat wat jij het leukste vindt om te doen: werken in én met de techniek.

Om een aantal van jouw vragen weg te nemen wanneer je -voor het eerst of opnieuw- in contact komt met LM, gingen wij in gesprek met recruiter Theun de Beer. Hij beantwoordt in deze blog de veelgestelde vragen door zpp’ers aan LM.

 

Hoe verloopt het sollicitatieproces bij LM?

Ons sollicitatieproces voor zzp’ers is opgesplitst in 3 stappen: de kennismaking met LM, de kennismaking met de opdrachtgever én de contractbespreking + eerste werkdag.

Het eerste gesprek met een recruiter van LM is altijd online via Microsoft Teams. Hierin maken we kennis met jou als zelfstandig techneut. Wie je bent, je werkervaring en wat je van ons verwacht. En wij vertellen wie wij zijn. Is de indruk van beide kanten goed? Dan wordt Business Unit Manager Bart of Service Coördinator Marcel jouw contactpersoon. Samen met één van hen ga je op tweede gesprek bij de opdrachtgever. Zo zie je meteen waar je straks aan het werk gaat.

Heb je de ervaring en motivatie om te starten? En matcht dit met de verwachtingen van de opdrachtgever? Dan stellen we een projectovereenkomst op en plannen we je eerste werkdag in.

 

Waarom moet ik mijn cv aanleveren als ik reageer op een project?

Een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure is het aanleveren van je cv. Waarom dit belangrijk is? Wij werken samen met grote, toonaangevende bedrijven in de techniek. Jij bent niet de enige techneut die daar graag wil werken. Dus om de beste kans te maken om op een project aan de slag te gaan, hebben we je cv nodig. Zodat het bedrijf een goed beeld krijgt van wie jij bent en wat je kunt.

Je cv hoeft echt nog niet perfect te zijn wanneer je solliciteert. Want tijdens het kennismakingsgesprek lopen we er samen doorheen. Om alle informatie te verzamelen die wij nodig hebben om je voor te stellen bij potentiële opdrachtgevers.

 

Kan ik bij LM komen werken zonder ervaring?

Dat is zeker mogelijk! Ook als startend zzp’er of techneut kan je via LM aan de slag. Want die eerste ervaring kan je bij ons opdoen. Toch vragen de meeste opdrachtgevers wel om enige ervaring in de branche. Heb je nog helemaal geen ervaring in de techniek? Dan adviseren wij om eerst te investeren in jezelf. En bijvoorbeeld een basiscursus elektra te volgen of bepaalde certificaten te halen. Zorg dat de basis goed is, voordat je solliciteert op een project.

Benieuwd hoe jouw eerste jaar als zzp’er bij LM eruitziet? Lees dan de blog: ‘Jouw eerste jaar als zzp’er bij LM’. Twijfel je na het lezen nog steeds of jij over de juiste ervaring beschikt? Neem dan contact op met Theun. Hij helpt je graag verder.

Lees de blog Neem contact op met Theun

 

Wat heb ik nodig om op een project toegelaten te worden?

Wanneer jij met ons in gesprek gaat, heb je -naast ervaring of een achtergrond in de techniek- nog niets nodig. We kijken eerst of de klik er is en op welk project jij aan de slag gaat. Daarna bespreken we wat jij voor dat desbetreffende project nodig hebt om te kunnen starten. Denk hierbij aan een werkbus, gereedschap en certificaten.

Heb jij dit (nog) niet in je bezit? Weet dat LM je hier ook bij kan helpen. Je kan via ons namelijk een werkbus en gereedschap huren. Zo huur je al een werkbus van maximaal 1-2 jaar oud voor € 675,- per maand. En een iets oudere generatie voor €520,- per maand. Het enige wat jij dan nog moet doen is het afsluiten van een transportverzekering, voor de inboedel van de wagen.

 

Wat is de duur van een project?

De duur van een project is afhankelijk van de opdrachtgever en het type project. Maar bij LM kan je altijd rekenen op projecten voor de langere termijn. Van een fulltime project voor een aantal maanden tot projecten van 2 jaar. Daarbij zijn de meeste projecten voor 32-40 uur per week. Zo haal je via LM jouw basisinkomen binnen.

 

Waar ga ik werken?

Wij hebben kantoren in Arnhem en Gorinchem. Maar dat betekent niet dat we alleen daar projecten hebben. Wij hebben opdrachtgevers in heel Nederland. Dus het maakt niet uit waar je woont, we hebben (bijna) altijd een project bij jou in de buurt.

Mis jij nog een vraag? Stel ‘m aan Theun

Staat jouw vraag niet tussen de lijst met veelgestelde vragen? Neem dan vooral contact op met Theun de Beer door een mail te sturen naar t.debeer@lostminute.nl. Of te bellen naar +31 (0)6 572 077 71. Hij staat elke werkdag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

 

Vraag een kennismakingsgesprek aan   Laat jouw cv beoordelen

DEEL DEZE PAGINA

Ken jij iemand uit jouw netwerk die geschikt is voor deze functie? Deel dan deze pagina:

WIJ WERKEN VOOR:

brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image
brand-image